VARAA AIKA PALVELUIHIMME:

044 970 2952 Sähköinen ajanvarauskalenteri

Lantionpohjan fysioterapia


Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä, tällaisia häiriöitä ovat mm. virtsankarkailu, lantionpohjan erilaiset kiputilat, lievä laskeuma tai pakottava ja tihentynyt virtsaamistarve. Lisäksi keskivartalon ryhti ja tuki ovat riippuvaisia lantionpohjan hyvästä kunnosta. Virtsankarkailu on yleinen naisten elämänlaatua heikentävä vaiva. Lantionpohjan lihasten vahvistaminen ehkäisee ja usein parantaa mm. virtsankarkailun kaikkia muotoja.


Lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsivät hyvin eri-ikäiset naiset, eri elämäntilanteissa. Raskaus ja synnytys, mutta myös ylipaino, ikääntyminen ja hormonaaliset muutokset vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.


Lantionpohjan fysioterapia perustuu fysioterapeuttiseen tutkimukseen, missä kartoitetaan mm. lantionpohjan lihasten toimintaa lihastestaukseen tarkoitetun laitteen (emg) avulla. Tämän perusteella suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma. Harjoittelu voi pitää sisällään lantionpohjan lihaksia vahvistavia tai rentouttavia harjoituksia, rakonkoulutusta tai esim. sähköhoitoa. Ohjattu harjoittelu on tehokasta ja motivoivaa.


Ennen hoidon aloittamista suositellaan gynekologin tutkimusta. Lääkäri tekee tarvittaessa sisä- ja/tai ultraäänitutkimuksen mahdollisten laskeumien toteamiseksi. Lääkärin lähetteellä hoidosta saa Kela-korvauksen. Hoitoon voi tulla myös ilman lähetettä.

TERVETULOA FYSIOAKATEMIAAN!

Olemme vuonna 2014 perustettu yritys, joka tarjoaa kuntoutuspalveluita kaiken ikäisille ihmisille. Meillä työskentelee ammattitaitoinen ja rento henkilökunta mottonaan ”Puhtaan liikkeen puolesta”. Tutustu palveluihimme ja varaa aikasi puhelimitse 044 970 2952 tai sähköisestä ajanvarauskalenteristamme.


AJANKOHTAISTA